Au bain Marie

Volle bak bij Masterclass Tijs Krammer

Koorklank, ritmiek, frasering, blending, glissandi: Alles kwam voorbij in de masterclass die koordirigent Tijs Krammer gaf aan de twaalf zangeressen van Au bain Marie. De zaal zat vol toehoorders, de een aandachtig luisterend, de ander driftig schrijvend.

"Veel geleerd", zegt een toehoorder die zelf ook voor een koor staat. "Hele directe aanwijzingen, snel en technisch, maar wel in een leuke sfeer." Koordirigenten, zangdocenten, koorzangers en andere liefhebbers konden hun hart ophalen. Tijs Krammer nam een aantal stukken uit het repertoire van Au bain Marie en behandelde daarvan de details. Balans, klankkleur, zingen met tweng en met lucht. Dat gaf meteen resultaat. Halverwege de avond deed Tijs Krammer een inzinger uit zijn pas verschenen boek met het publiek. De dirigent, bekend van Montezuma's Revenge en momenteel dirigent van Pangea, was aangenaam verrast door het concept coaching met publiek erbij: "Coaching werkt het best in een intieme sfeer, maar zelfs met 70 mensen erbij ging dat prima!"
"Hier kan ik weer een tijd mee vooruit", aldus Akke Feenstra, dirigent van Au bain Marie. "Deze masterclass is een mooie voorbereiding op ons lustrumprogramma op 14 november. Iedereen staat weer even helemaal op scherp en ik ook."