Wij zijn op zoek

Au bain Marie zoekt per januari 2021 een muzikaal leider/ dirigent

Wie zijn wij?

Au bain Marie is een vocal group, bestaande uit twaalf zangeressen.

In de afgelopen vijftien jaar hebben we gebouwd aan een eigen klankkleur. We repeteren elke week op woensdag en werken aan artistieke kwaliteit. Kwaliteit in sound & performance, waarbij we telkens gebruik maken van verhalen in een lied, en waarbij we thema’s vormgeven met leuke verrassingen (strijkorkest/taarten/mannen).

We zingen graag a capella en verder worden we begeleid op piano.

We willen uitstapjes maken naar kleinkunst en verhalen vertellen en laten ons inspireren door andere mogelijkheden om onze optredens te verrijken en te variëren.

We treden een paar keer per jaar op in de regio en doen mee aan landelijke festivals.

Au bain Marie wint op 4 november 2017 de eerste prijs in de
1e klasse middelgrote koren van het Balk TOP-festival in De Doelen in Rotterdam. Het festival is het grootste festival voor lichte koormuziek in Nederland.

De jury noemt Au bain Marie de verrassing van de dag!
‘Au bain Marie klinkt niet alleen heel mooi samen, maar is ook erg goed in het vertellen van het verhaal. Jullie zijn authentiek en boeien van het begin tot het eind.  Au bain Marie is grappig maar weet ook te raken.’ Daarnaast prijst de jury de originele repertoirekeuze:

Mooie luisterliedjes, komische kleinkunstliedjes en swingende wereldhits.

Voorbeelden:

Luisterliedjes van: Sting, de dochter van Sting, Daniel Lohues, Anouk
Kleinkunst van: Brigitte Kaandorp, Maarten van Roozendaal, Marijke Boon
Wereldhits van: Michael Jackson, Stevie Wonder, Queen, Tori Amos

Wij zoeken:

Een muzikaal mens, dat de artistieke touwtjes in handen neemt zodat de groep kan blijven bouwen aan een nieuwe/eigen stijl en sound. Deze klankkleur wordt aangevuld met verrassingen in (eigen) arrangementen, keuze van songs, een stralende podium-performance waaruit de eigenheid en kwaliteit naar voren komt van Marie.

Het proces van toewerken naar optredens is misschien wel meer dan de halve lol. Tijdens de repetities werkt Marie stevig door, met oog en oor voor de stem, voor details in de muziek en tekst, en voor elkaar.

Ideeën over nieuw repertoire, over nieuwe thema’s, over nieuwe ‘media’ (theater/kleinkunst, verhalen etc.) worden gedeeld. De dirigent maakt er samen met de groep een mooi geheel van.

Wij bieden:

Een vergoeding conform het tarievenadvies van het Koornetwerk Nederland.                                                                                                                                                         

Geïnteresseerd?

Ben je een ervaren dirigent in de ‘lichte’ muziek, ben je vanaf januari 2021 beschikbaar en passen wij bij jou? Schrijf of maak op een creatieve manier duidelijk waarom jij onze nieuwe muzikaal leider (m/v) moet worden.

Stuur je reactie z.s.m., maar in ieder geval voor 30 oktober 2020 naar info@aubainmarie.net.